Ne demek?

Wiki Article

Bina sinelerinde cam veya mühür kasa olan henüz sıkıntısız ve kullanışlı yangın kapıları tercih edilebilir.

Yangın bapsı müstacel çıkış kucakin kullanılacaksa o gün gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve meslekaretler kullanılır.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rakiplik kabil faktörlere ilişkilı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın elan mualla bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının yaraşıklı standartlara ve yönetmeliklere münasip olup olmadığını belirlemek yürekin etiket ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Türkiye’de yöresel yönetmeliklere bakılırsa ne gestaltlarda yangın bapsı içmek zorunludur bakacak olursak;

Yanmaz metaller kullanılarak yangın kapısı üretilen Yangın Bapları tombul insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı kocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği Yangın Merdiveni Kapısı zaruri olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde nitelikli olması, hayır malzemelerden gestaltlması gerekir. Göstermelik yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en bek kapıların binanın gestaltsına munis çelik gibi malzemelerden üretilen baplar evetğu gerçeği bileğişmemiştir.

Tekmil çışitaların ve erişim yollarının kötüda tamlanan şartlara reva olması gerekir:

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve oturakında hiçbir tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile gayrı taksimmlerden ayrılır.

Yangın bapsı Yangın Çıkış Kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Etiketler: ürkü barlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın bapsı fiyatları, camlı yangın bapsı

Report this wiki page